Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?


1
1 puan

Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl doldurulur? sorusunun cevabı için Yunanistan vize başvuru formunda bulunan maddelerin açıklamasını yaparak örnek form üzerinde anlatmaya çalıştım. Günübirlik veya 2018 yılı için toplamda yedi gün, Kapıda vize uygulaması sayesinde Schengen vizesi olmadan hangi Yunan adalarını ziyaret edebileceğinizi bu yazıdan okuyabilirsiniz.

Vize başvurunuzu giriş yapacağınız ilk ülkeden yapmanızı tavsiye ederim. Almanya’ya gidecekseniz Yunanistan üzerinden vize almanız halinde, Almanya sizi ilk girişte ülkeye almayabilir. İlla almayacak diye bir kural yok ama genel kaide bu. Pasaportunuzda, KKTC yani Ercan hava alanına giriş yaptığınıza dair damga olmamalıdır. Bu tür müracaatlar vize başvurunuzun reddedilmesine sebep olur. Evrakları teslim etmeden önce KKTC’ye giriş yapanlar mutlaka yeni pasaport çıkartmalıdır. Konu açılmışken yavru vatan Kıbrıs’a seyahatlerinizde kimlik kartınızı kullanın(pasaport tercih etmeyin), siyasi gündem devamlı değiştiği için seyahatlerinizde yaşanması muhtemel olan problemlerin önüne geçmiş olursunuz.

2018 Güncel Yunanistan Vize Ücreti

*Hizmet bedeli ve Yunanistan vize ücreti, vize başvurunuz esnasında Türk Lirası ve nakit olarak ödenmektedir.
*Güncel Yunanistan vize ücreti, Yunanistan Konsolosluğu tarafından 31 Temmuz 2017 tarihinde güncellenen ücretlerdir. Buna göre genel vize 252 TL, vize merkezi hizmet bedeli 84 TL belirlenmiştir. Toplam ücret 336 TL’dir. Konsoloslukla ortak hizmet veren vize aracı kurumların iletişim bilgileri yazının sonunda paylaşılmıştır.

Yunanistan Vize Ücreti, 2017 Güncel
Yunanistan Vize Ücreti, 2018 Güncel

Vize Başvuru Formu Doldurmadan Önce

1-Başvuru formu tek renk kalem (siyah, mavi) kullanılarak doğru ve okunaklı bir şekilde doldurulmalıdır.
2-Form üzerinde karalama yapmadan ve büyük harf kullanarak doldurunuz.
3-Bilgileri doldururken ilgili kutucuğun taşmamasına dikkat ediniz.
4-Güncel, geçerli vize başvuru formu doldurunuz. Geçersiz, güncelliğini yitirmiş formlar vize başvurunuzun geçersiz olmasına sebep olur.
5-Yunanistan Vize başvurunuzu konsolosluk veya anlaşmalı vize kurum vasıtasıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Yunanistan Vize Başvuru Formunu İndirmek İçin Tıklayın.

Yunanistan Vize Başvuru Formu Doldurma

Güncel Yunanistan vize başvuru formunu örnek olarak (temsili) doldurdum ve en alta maddelerin açıklamasını yaptım. Siz kendinize göre Yunanistan vize başvuru formunu doldurun, anlamadığınız bir konu olması halinde yorum kısmından bana mutlaka yazın. Lütfen zaman içerisinde formun güncelliğini konsolosluk, elçilik sayfalarından kontrol edin. Benim çalışmam sizlere yol gösterme maksadıyla hazırlanmıştır.

Yunanistan Vize Başvuru Formu Örnek Doldurma Şekli
Yunanistan Vize Başvuru Formu Örnek Doldurma Şekli

Yunanistan Vize Başvuru Formuna İlişkin Açıklamalar

1-Soyadımızı kutucuğa yazıyoruz.
2-Burada bayanlar için evlenmeden önceki soyadımızı yazıyoruz veya zaman içerisinde soyad değişikliği varsa yazın.
3-Adımızı yazıyoruz.
4-Doğum yerimizi yazıyoruz.(*Nüfus cüzdanı esas alınacak)
5-Doğduğumuz ülkeyi yazıyoruz.
6-Gün-Ay-Yıl şeklinde doğum tarihimizi yazıyoruz.
7-Uyruğumuzu yazıyoruz (*TÜRKİYE CUMHURİYETİ, AZERBAYCAN v.b)
8-Cinsiyet bölümünü kutucuğu taşırmadan içini karalıyoruz veya tik atıyoruz.
9-Aynı şekilde Medeni durumumuz neyse işaretliyoruz.
10-18 yaşından küçükler veya anne-baba ayrı olan kişilerin yasal vesayeti kimin üzerinde ise onun ismi belirtilmelidir. (güncel bilgi için konsolosluktan mutlaka teyit ediniz.)
11-T.C kimlik numaramızı yazıyoruz.
12-Pasaport türünü kutucuktan işaretliyoruz. *Bordo renk pasaport sahipleri, Normal pasaport seçmeli.
13-Pasaport numaramızı,
14-Pasaportun verildiği tarihi,
15-Pasaportun geçerlilik tarihi,
16-Pasaportun alındığı yer,
****13-14-15 ve 16 ncı maddeler pasaportun (sizin resminizin bulunduğu) ilk sayfada yazmaktadır.
17-Başvuru sahibinin ev adresini ve telefon numarasını yazıyoruz.
18-Türk vatandaşları Hayır seçmeli, Oturma izni bulunan yabancı uyruklu kişiler belge numarası, geçerlilik tarihini yazmalı.
19-Mesleğimizi yazıyoruz. *Doktor, Avukat, Öğrenci, Ev hanımı, Emekli v.b)
20-Çalıştığınız firma, kurum, şirket v.b işinize ait adres, öğrenciler okuduklar okul adresini yazmalı.
21-Seyahat maksadımızı kutucuktan seçiyoruz. *Ticari maksatlı ise İş kutucuğu seçilmeli.
22-Gideceğimiz ülkeyi yazıyoruz. *Yunanistan
23-İlk olarak giriş yapacağımz ülkeyi yazıyoruz. *Yunanistan
24-Vize başvurusunda talep ettiğimiz giriş sayınızı kutucuktan seçiyoruz. *Tek giriş: Vize süremiz dahilinde ülkeye bir (1) kere giriş, çıkış yapabiliriz. Çift giriş: Vize süremiz dahilinde ülkeye iki (2) kere giriş, çıkış yapabiliriz. Çoklu giriş MULTİ : Vize süreniz içinde ülkeye istediğimiz kadar giriş, çıkış yapabiliriz. Multi seçmenizde fayda var.
25-Vize başvurumuzda ülkede kaç gün kalmak istediğimizi yazıyoruz.
26-Tarafınızca son üç (3) yıl içerisinde almış olduğunuz Schengen vize geçerlilik tarihini yazıyoruz. Yoksa, Hayır kutucuğunu işaretliyoruz.
27-Daha önce Schengen vize başvurusunda parmak iziniz alındıysa tarihini yazıyoruz ve Evet kutucuğunu işaretliyoruz. Parmak iziniz alınmadıysa Hayır seçeneğini işaretliyoruz. *Burda Pasaport müracaatı esnasında alınan parmak iziyle karıştırmayın.
28-Yunanistan üzerinden İtalya veya başka bir ülkeye geçiş yapacaksanız, o ülke ait giriş izninizin tarihlerini yazıyoruz.
29-Schengen bölgesine giriş yapacağımız tarihi yazıyoruz.
30-Schengen bölgesinden çıkış yapacağımız tarihi yazıyoruz.
31-Tanıdığınız eş, dost, akraba v.b size davetiye gönderen kişinin adres, telefon numarasını yazıyoruz. Yoksa kalacağınız, rezervasyon yaptığınız otel adı, adres yazıyoruz.
32-Ticari, iş, fuar v.b hususlarda sizi davet eden firmaya ait bilgiler yazılmalı.
33-Burada size sponsor olan kişi veya KENDİM (memur, çalışanlar) *Anne, *Baba *Şirket
34-Aile Bireylerinden, Avrupa Birliği ülke vatandaşı olan var ise yazıyoruz.
35-Bakmakla yükümlü olan, vasi, reşit olmayanların vekaleti kimdeyse o kişi tarafından imzalanmalı.
36-Başvuru yaptığımız il ve başvuru tarihini yazıyoruz.
37-Başvuru yapan kişi reşit değil ise vasilik hakkı bulunan kişi tarafından imzalanmalıdır.

Devlet Memurları için İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerliliği olan Pasaport
Arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf
Seyahatin amacını, kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu kurumdan alınan resmi müsaade yazısı (mühürlü, ilgili amir tarafından imzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Bağlı bulunduğu makamdan seyahat tarihleri boyunca izinli olduğuna dair izin belgesi (askeri personelden özellikle istenmekte)
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Son 3 aylık Banka hesap dökümü
Tapu fotokopileri (Varsa)
Araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden alınmalı)

Emekliler için İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerliliği olan Pasaport
Arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf
Yunanistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Emeklilik cüzdanının, kartının fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka hesap cüzdanının fotokopisi
Turistik Davetiye varsa belirtilmeli
Banka hesap cüzdanları fotokopileri
Tapu fotokopileri (Varsa)
Araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan kişilerden Evlenme cüzdanı fotokopisi veya Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Yunanistan Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan vize başvuru sonucu ortalama 3 ila 15 gün arasında sonuçlandırılmakta. Siz yinede vize başvurunuzu seyahat başlangıç tarihinden 20 gün önce yapmaya çalışın.

Vize Başvurusu İçin Aracı Kurumlar

İstanbul ve aşağıda belirtilen iller Kosmos Vize Hizmetleri Şirketi vasıtasıyla;

Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova, Zonguldak.

Adres: Ergenekon Mah. Cumhuriyet Cad. No:139 Harbiye/Şişli İSTANBUL

Çağrı Merkezi Telefon: 0212 296 10 00
Faks: 0212 296 15 15
Önerileriniz için faks: 0212 296 12 00

VFS Global vize merkezi şubeleri vasıtasıyla başvuru kabul etmektedir.

Vfs global vize çağrı merkezi:+90 212 373 5826 

Ankara ve aşağıda belirtilen iller;
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat

İzmir ve aşağıdaki iller;
Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Balıkesir

Edirne ve aşağıdaki iller;
Edirne, Tekirdağ, Kırklareli


4
Kim Neler Demiş?

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
cevdetkesfi alemAslı Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
cevdet
Ziyaretçi
cevdet

merhaba , hem 02-09 – 06.09 arası hem de 20.12 – 23.12 arası yunanistana tail amaçlı gideceğim, ve atinadan uçakla italyaya geçerek tatilimi sonlandıracağım. formu dolduruken her iki tarihi de belirtmelimiyim? ve italyaya gitmek için ayrı bir izin almam gerekiyor mu ? bilginiz vrsa paylaşmanız rica , şimdiden teşekkürler

Aslı
Ziyaretçi
Aslı

Merhaba, kapı vizesi başvuru formunun ingilizce doldurulması zorunlu mu?